El 16% de la població barcelonina afirma haver estat discriminada al seu barri de residència

Els principals motius de discriminació a la ciutat de Barcelona: ser dona (7’7%), la ideologia política (6’9%) i la llengua (6’1%)

09/12/2021

Els principals motius de discriminació a la ciutat de Barcelona resulten pel fet de ser dona (7’7%), seguit de la ideologia política (6’9%) i la llengua (6’1%). Després hi ha la discriminació ètnica (3’4%), econòmica (2%) i religiosa (1’6%).

Discriminacio_Barcelona_IERMB_1

Són alguns dels resultats que podeu trobar a l’“Informe sobre la discriminació als barris de Barcelona”, elaborat per l’Àrea de Convivència i Seguretat Urbana de l’IERMB per encàrrec de la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

 

Component territorial

L’estudi mostra com les accions discriminatòries estan presents a tota la ciutat, tot i que hi ha un component territorial que en modifica la freqüència, així com també els motius i la forma com aquestes accions són exercides.

Índex global de discriminació als barris segons districtes

Infradenúncia dels fets de discriminació

A partir de dades de l’Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència de l’AMB, l’informe també constata l’elevada infradenúncia dels fets de discriminació: el 63,5% de les persones discriminades van comunicar la situació, però la pràctica totalitat de les víctimes ho va comunicar a un familiar, amic o persona de confiança, mentre que la comunicació a policia, serveis de l’administració o entitats socials és molt menor.

Discriminacio_Barcelona_IERMB_3

Comunicació de les accions de discriminació | A qui ha comunicat l’acció discriminatòria

Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència

L’Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència de l’AMB és una investigació per mostreig amb periodicitat biennal. L’estudi es dirigeix a la població metropolitana per obtenir informació sobre l´estat de les relacions veïnals i la convivència als barris de la metròpoli. Aporta indicadors sobre relacions veïnals, conflictes en la convivència, solitud relacional i discriminació. L’ECAMB 2020 millora del registre i de la caracterització de les discriminacions a partir de l’ampliació de la mostra als districtes de Barcelona i la revisió del qüestionari per a afinar els indicadors de mesura i la descripció dels episodis de discriminació.

Totes les notícies